Vård av dina merinoull barfota skor

Pflege Deiner Barfußschuhe aus Merinowolle

Våra merino -ull barfota skor är riktiga superstjärnor. De värmer dina fötter på vintern och svalnar dem på sommaren. De är absolut andbara och transporterar fukt till utsidan, men är också vattenavvisande. Merinoull har till och med antibakteriella egenskaper, obekväma dofter uppstår inte ens. För att upprätthålla dessa otroliga funktionella egenskaper under lång tid kommer vi att ge dig tips om rengöring och vård av dina merinoskor.

Våra barfota skor gjorda av merinoull

Vår Liqe -modell är gjord av den finaste merinoullen. Du hittar sneakeren i många fantastiska färger. Nu är du bortskämd efter val! Så snart ditt första par har kommit kommer du att bli kär och beställa det andra paret i en annan färg snart.

Vad är merinoull

Den särskilt högkvalitativa merinoullen kommer från Merinoos, som ursprungligen bara var belägna i Nordafrika. På grund av deras päls är de perfekt utrustade för de extrema väderförhållandena i ökenklimatet: extrem värme under dagen och extrem förkylning på nätter.

Merinoshafe kom förmodligen till den iberiska halvön på 1200 -talet. Kungariket Castile i dagens Spanien har varit känt i många århundraden för handeln med högkvalitativ merinoull. Därför kallades de i allmänhet "spansk ull".

Merinoull har nästan glömts med tillkomsten av textilier av alla slag, men har upplevt ett stort comeback i flera år. Textilindustrin har upptäckt detta underbara material för funktionella kläder. Merinoull är inte bara temperaturreglerande, utan också vattenavvisande och antibakteriell. Hon kliar sig inte och känns bara trevlig.

Merinoshafe är nu runt om i världen. Australien har emellertid framkommit som den viktigaste producenten av Merino Wool.

 

Rengöring av merinoskorna

Merinoull är robust och motståndskraftig, men du bör aldrig lägga dina skor i tvättmaskinen! Det kan hända att ullen kontrakterar detta och dina skor blir för snäva.

Det är emellertid mycket värre att du gnuggar den lanolin som den innehåller. Detta ullfett säkerställer den vattenavvisande effekten. Om du bryr dig behöver du inte impregnera dina merinoskor.

Det bästa sättet att rengöra dina merinoskor med en mjuk borste. Om en envis smuts har ackumulerat att du inte kan ta bort med den torra borsten, prova det Med en fuktig svamp.

Impregnering av dina merinoskor

 Om du fortfarande vill impregnera dina barfota skor rekommenderar vi detta Kolpro från Collonil. Med denna impregneringsspray, som du kan applicera på alla ytor, förblir andningsaktiviteten för dina merinoskor 100%.

Tillbaka till blogg
1 av 3