Nordisk promenad med barfota skor

Nordic Walking mit Barfußschuhen

Nordic Walking har länge varit en av de mest populära populära sporterna. Många skotillverkare har fallit på denna trend och erbjuder speciella gångskor. Men behöver du speciella skor alls eller kan du också springa barfota eller med barfota skor nordiska promenader? I den här artikeln går vi i detalj om ämnet och visar dig våra Zaqq Barefoot -skor, som är perfekta för träning.

 

Ursprunget till nordisk promenad

Redan på 1930-talet tränade skidlöpare under de snöfria månaderna för året för att gå med pinnar för att hålla sig i form och förbereda sig för nästa skidsäsong. Det var först på 1970-talet som en finsk längdskidtränare beskrev denna snöfria träningsmetod som nordisk promenader.

Genombrottet för denna sport kom emellertid bara ut på marknaden som sportutrustningstillverkare på 1990 -talet som en sportutrustningstillverkare. Med motsvarande marknadsföringsåtgärder fick denna sport mer och mer uppmärksamhet och är nu en av de mest populära aktiviteterna för populära idrottare. Och det är inte förvånande, eftersom Nordic Walking är bara bra för kroppen och själen.

 

Fördelar med nordisk promenad

Det är inte utan anledning att Nordic Walking är en av de mest populära populära sporterna, det kan praktiskt taget vara praktiskt taget överallt. Du behöver bara dina pinnar och du kan börja. Det finns inga fler ursäkter, eftersom du kan gå på asfalt, i parken, i skogen eller på stranden.

Nordic Walking är betydligt mer skonsam mot led än jogging och hävdar inte bara benmusklerna, utan också armen och ryggmusklerna när man använder pinnarna korrekt. Genom att individuellt anpassa träningsintensiteten kan denna sport praktiseras i alla åldrar - ensamma, i par eller i gruppen.

Förutom att stärka musklerna kan Nordic Walking också ha många andra positiva effekter på kroppen:

  • Förbättring av uthållighet och motstånd
  • Stärka immunsystemet
  • Stressminskning
  • Lösning av spänning i nacken, axeln och i ryggraden
  • Förslag till fettmetabolismen
  • Förbättring av syretillförseln i kroppen

 Nu uppstår frågan om du behöver speciella skor eller om nordisk promenader också kan övas barfota.

 Nordiska promenader barfota skor

Operera nordiska promenader barfota

Om du vill utföra din favoritsport barfota, borde du ha tränat barfota springa i förväg. Genom att bära permanent bärande av skor måste foten vänja sig gradvis. Det är inte bara huden som till en början uppfattar alla piker som smärta, utan också musklerna och senorna som måste anpassa sig till barfota.

I moderna skor med en dämpande sula, som vanligtvis är mycket för tjock och oflexibel, kan foten inte rulla ordentligt. Det aktiva fotarbetet, som är så viktigt för nordisk promenad, är därför betydligt svårt i konventionella skor. En hälökning som nästan varje konventionell sko har, foten kommer hårt på hälen när man går och måste därför stöds av skoens dämpande egenskaper.

När du går barfota garanterar den naturliga rörelsesekvensen och rullningen av dämpningen. Många har emellertid glömt hur naturligt kör fungerar. När du byter moderna skor till Barefoot Running måste fotmusklerna först byggas upp. Du kan läsa hur du går här i vår tidning:

https://www.zaqq.de/magazin/barfuss-laufen/barfusslaufen-die-technik-kurz-erklaert/

 

Trots fördelarna med många, är radikal barfota löpning utesluten för många, för det första är dina fötter inte skyddade alls (t.ex. från trasigt glas) och för det andra förbjuder det den sociala normen för många. Om du letar efter en gyllene mellangrund kommer fördelarna med våra Zaqq Barefoot -skor att övertyga dig absolut.

Zaqq qq-barfusschuhe-nordic walkingnzqoxysyitjag

 

Nordisk promenader med zaqq barfota skor

Nordic Walking beror på god och exakt teknik. Aktivt fotarbete, dvs rullning, är särskilt viktigt i denna sport. För att uppnå högre gånghastighet avvisas foten hårt av balen och tårna efter att ha rullats av. Aktivt fotarbete med pinnarna stöds och samordnas.

Våra Zaqq Barefoot -skor är så kallade minimala skor. De erbjuder din fot den maximala rörelsefriheten genom tillräckligt med utrymme i tåområdet och en särskilt tunn och flexibel sula. Zaqq barfota skor är superlätta och skyddar dina fötter från skärvor, stenar såväl som smuts och våta när de går. Samtidigt kan du rulla foten optimalt och känna ytan varje steg för att justera hela rörelsen.

Om du redan har övat Nordic Walking i konventionella träningsskor, kommer du omedelbart att märka i våra barfota skor att det aktiva fotarbetet är mycket enklare och mer effektivt genomförd på grund av den tunna och mycket flexibla sulan. Men musklerna används också mycket mer intensivt. Om detta ännu inte är strukturerat och dina mål är för ambitiösa kan överbelastning uppstå.

Liksom i alla andra områden i kroppen måste dina muskler sakta vänja sig vid lasten. Du kommer snabbt att märka att när du bär barfota skor stärks dina fotmuskler och du utvecklar en naturlig och framför allt gemensam vänlig redskap.

 Barfota skor-nordiska promenader

Vilka barfota skor är lämpliga för nordisk promenad

Du kan kort sammanfatta nordisk promenader i alla våra Zaqq Barefoot -skor, eftersom alla har dessa egenskaper:

  • Tunn, mycket flexibel sula
  • tillräckligt med utrymme för tårna

I slutändan beror det helt på dina personliga preferenser när det gäller material och mönster. Eftersom många föredrar en särskilt lätt och andningsbar sko under sport har vi tilldelat våra barfota skor till olika kategorier. Under våra ZAQQ -löparskor hittar du alla modeller som är den perfekta följeslagaren för alla sportaktiviteter på grund av deras material och klipp.

Zaqq-barfota skor går

Det bästa du kan göra är att leta efter din favorit barfota sko för din nästa träning.

>> Kör barfota skor för kvinnor (klicka här!) <<

>> Kör barfota skor för män (klicka här!) <<

 

Vi önskar dig mycket roligt och ännu mer framgång med nästa Nordic Walking Training.

Ditt ZAQQ -team

 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.

1 av 3