Barfota eller jogging med barfota skor - du måste veta det!

Barfuß oder mit Barfußschuhen joggen - das musst Du wissen!

Barefoot Jogging som en löpstil har blivit allt populärare under de senaste tio åren. Antingen helt joggad eller springa med barfota skor eller så kallade minimala skor. Att springa barfota är inte alls en uppfinning av de senaste åren, tvärtom, i de före moderna tiderna var det vanligt att flytta antingen helt barfota eller med primitiva skor av läderskinn.

Även i dag finns det originalkolonier som fortfarande kör barfota och varken har muskler eller gemensamma klagomål. Tarahumara -stammen från Mexiko är ett utmärkt exempel på detta. Stammen är känd för sina ultralånga löpare som täcker otroliga avstånd barfota. Världens bästa maratonlöpare kommer också från afrikanska områden, där mestadels barfota fortfarande drivs.

Men varför ska du tänka på att jogga barfota? Vi vill belysa fördelarna med nästa avsnitt.

 

Varför jogga barfota alls?

Konventionella skor kan förändra vårt naturliga sätt att röra och vår hållning. På grund av den styva sulan, de 33 lederna, som bara flyttas till en bråkdel i foten och fotmusklerna bedövade. Men inte bara den styva sulan, utformningen av moderna skor är också ett problem, eftersom din fot inte har den plats den behöver, särskilt i tårnas område, att röra sig naturligt. Tårna pressas ihop i skon och kan inte naturligt bleka ut.

Det är uppenbart att konventionella skor är nackdelar för vår fotanatomi. Resultatet. Felaktigheter i foten leder ofta också till felaktig belastning av andra delar av kroppen. Detta kan resultera i smärta eller skador eller ineffektiva träningsresultat.

När du går barfota kan foten röra sig som naturen avsåg. Foten är helt mobiliserad, alla leder flyttas och fotmusklerna används. Barefoten förbättrar också känslan av balans såväl som elasticiteten hos senor och ligament.

Den som har lärt sig tekniken för att gå barfota kan täcka långa avstånd vid behov vid barfota jogging utan mer ansträngning och minska trötthet och muskler och ledvärk. Dessutom är barfota jogging ett bra sätt att tanka med jordens energi. Du kan ta reda på mer om detta ämne i vårt Artikel om jordning.

Barfota skor jogga-2Barfota skor jogga 3 

Jogging Barefoot Shoes: Zaqq Qnit - Klicka här!

 

Börja jogga som med barfota

Sammanfattningsvis:

Öka mycket långsamt och bit för bit! Fötterna och lederna måste gradvis vänja sig till den nya belastningen. Kanske låter det konstigt, men genom moderna skor har vi glömt att flytta naturligt. Musklerna är bedövade, senor och ligament är inte längre elastiska nog. Om du vill ha för mycket i början riskerar du skador. Det är viktigt att den löpande tekniken justeras. Det räcker inte att helt enkelt lämna dina skor borta eller jogga med barfota skor.

Börja springa barfota runt huset eller jogga på stranden. Det är tillrådligt att inte springa direkt på vattnet, eftersom det kan leda till ryggproblem på grund av klättringen av bankerna. Nästa steg kan vara en mjuk äng eller en sandväg. Om du inte har några problem med det kan du också våga på asfalt. Jogging på asfalt bör emellertid vara undantaget, eftersom du i naturen tycker att sådana hårda underlag är extremt sällsynta. Vår kropp är helt enkelt inte utformad för att köra eller jogga på asfalt.

Barfota eller minimalistisk jogging?

För att njuta av fördelarna med att köra barfota behöver du inte nödvändigtvis göra utan skor. Det är viktigt att välja en sko som gör att dina fötter gör en naturlig rörelse.

Våra Zaqq Barefoot -skor är perfekta för att starta barfota jogging, eftersom de erbjuder dig tillräckligt skydd och fortfarande möjligheten att flytta foten naturligt. Mer information om detta nedan.

 Barefoot Shoes Jogging-1Barfota skor jogga-4

Jogging Barefoot Shoes: Zaqq Qnit - Klicka här!

 

Barfota teknik jogging

I grund och botten handlar det alltid om att utforma foten från hälen från hälen till bollen så naturligt som möjligt. De som landar för starkt på hälen laddar ländryggen såväl som höftleden och Achilles -senorna för intensivt. Den felaktiga bördan kan snabbt leda till smärta och rörelsesekvenserna som inte är fördelaktiga.

Tyvärr är det inte lätt att ändra den vana löpstilen över natten, särskilt om du har kört i skor med luftkamrar och bra dämpning i flera år. Men som är välkänt måste träningen mästaren - barfota jogging måste också tränas. I början är det ganska normalt att de vanliga träningstjänsterna eller tiderna inte uppfylls, trots allt måste den nya löptekniken först läras.

Fotmusklerna med speciella övningar är viktig för att gå barfota. Endast de som har starka muskler i fötterna och kalvarna kan jogga runt till höger och effektivt. Det är också bra att bygga quadriceps för att skydda knäna och vrister.

Följande video visar en intressant video med massor av bakgrundsinformation till fotsanatomi och övningar för fotmusklerna:

 

Överviktiga människor bör ta mycket tid att lära sig tekniken, eftersom påverkan kan vara för stark om påverkan misslyckas och därmed bördan på lederna.

Om du vill jogga helt barfota, är du garanterad att ha repor, bubblor och sår på fötterna till en början. Den känsliga huden på foten, som alltid var väl skyddad i skor, måste också vänja sig vid den och bli mer motståndskraftig. Om du inte vill klara dig utan att skydda dina fötter, är barfota skor eller så kallade minimala skor ett alternativ. Med våra zaqqs har du löparskor som har gjorts i kvalitativt manuellt arbete i vår tillverkning och gör det möjligt för dina fötter en naturlig naturlig rörelse.

 

Jogga med zaqq barfota skor

Zaqq Barefoot Shoes tillåter dina fötter att röra sig naturligt och kräva alla leder och muskler. Med den tunna och mycket flexibla sulan kan foten naturligtvis rulla ut som när du går barfota. Men du känner också ytan och kan använda den inneboende feedbacken från dina fotsensorer för att anpassa dina rörelsesekvenser. Dessutom säkerställer det breda snittet i framfotområdet att tårna kan drivas.

Jämfört med konventionella skor är våra barfota skor särskilt lätta och klagar inte dina fötter. Detta är en enorm fördel, särskilt på längre jogging -turer.

Joggen barfota skor 4

 Jogging Barefoot Shoes: Zaqq Sqip - Klicka här!

Vilka zaqq barfota skor är lämpliga för jogging?

I slutändan har alla våra barfota skor ovanstående egenskaper och kan därför också användas för sport. För jogging rekommenderar vi emellertid våra modeller som är särskilt andningsbara och att du perfekt kan anpassa dig till dina behov via snörningen för att ha ett optimalt grepp.

Joggen-barfusschuhe-13bwq3bx39ec3pJoggen barfota skor 3drajyfxm4n8jc

 Jogging med Zaqq Sock Shoes - Klicka här för SOQQ!

Bläddra bara igenom listan nedan! En joggingsko som passar dig perfekt är garanterad. Med våra Zaqq Barefoot -skor har du en otrolig känsla av frihet, så jogging är dubbelt så mycket kul.

Känn dig fri, känna Zaqq.

 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.

1 av 3