Skötsel av dina Veloursleder Barefoot Shoes (Rauleder)

Pflege Deiner Barfußschuhe aus Veloursleder (Rauleder)

Veloursleder är ett idealiskt material för skor eftersom det är mycket andningsbart på grund av dess öppna porstruktur. Detta kräver emellertid mycket försiktighet för att hålla sig vacker och stabil under lång tid.

Här ger vi dig några tips om hur du bäst kan rengöra och ta hand om dina zaqq barfota skor gjorda av mocka.

 

Vad är Velor Leather?

Den generiska termen för Veloursleder är Rauleder. I motsats till slätt läder är ytan grov, vilket kan härledas från beteckningen. Men det är inte grovt utan snarare sammet.

Sammanfattningsvis sägs mocka ofta om Rauleder. Strikt sett är detta inte korrekt. Vilda läder kommer från vilda djur och är extremt sällsynt inom skoindustrin. Det finns helt enkelt alltför få djurskinn från en spelpopulation.

Mockan är en underart av rauleder. Den yttre djurhuden är slät (slät läder), den inre sidan mot köttet är grov (mocka).

Veloursleder-sko

Iqon velours svart

Zaqq barfota skor gjorda av veloursleder

Vi gillar särskilt att använda mocka eftersom det är betydligt mer andningsaktivt jämfört med slätt läder på grund av den öppna porstrukturen. Så det är perfekt för sport- och utomhusskor eller sommarsneakers.

Kan du känna igen mocka vid första anblicken? Kanske var det fallet tidigare. Det finns nu veganmaterial som ser otroligt lika ut. Så kolla kort om din sko faktiskt är gjord av mocka för att välja rätt vård. Du ser materialen som anges under den detaljerade beskrivningen av skon.

Rauleder vård 

Piquant velors grå

Rengöring och underhåll av Veloursleder

Det är bäst att rengöra mocka med en mjuk borste eller svamp. Det är skonsamt att rengöra skon helt torr. Så om du kommer hem med våta skor, låt dem torka väl innan du rengör dem och tar hand om dem.

Med Nubuk box klassisk svamp eller den Kemtvätt borste från Collonil Kan du rengöra dina barfota skor försiktigt och räta ut mockan. Så den är väl förberedd för vård.

 

När skorna har rengjorts torrt är det nödvändigt att ta hand. Vi rekommenderar detta till dig Biologisk bambu lotion. Det säkerställer inte bara näringsämnen och fukt, utan också löser en envis smuts. Efter sprutning kan du enkelt borsta av smuts. Lotionen måste torka långt innan du impregnerar din barfota sko för att skydda den mot vatten och smuts.

Impregnera dina barfota skor gjorda av velorläder

Efter att ha rengjort och tagit hand om dina mocka skor måste de fortfarande impregneras i ett sista steg. Detta är lämpligt för detta Mycket effektivt djup- och ytimpregneringsspray nanopro särskilt bra.

Vårdande vård

Sparqle Shine Velors Black

Du bör alltid spraya dina skor utanför eller i ett väl ventilerat rum. Se till att du sprayar mockan jämnt från ett avstånd på cirka 20 cm. Låt sedan skon torka på en skyddad plats. Men använd aldrig värme för att påskynda processen. Som ett resultat kan fula fläckar uppstå och för det andra kan impregneringsmedlet inte tränga in i läderets innersta. Mockan är endast skyddad från vatten och smuts om nanopartiklarna kan tränga in djupt in i porerna. Det är bäst att låta dina zaqqs torka över natten.

Efter att impregneringsmedel har rört sig väl och torkat bearbetas mockan med en mjuk borste eller en mjuk svamp. Detta ger den den typiska sammetiska ytan igen.

De Mjuka mossagummi -svampar, med vilken du rengörde skorna, kan också användas för att avsluta velorläderet.

Uppmärksamhet: Innan du bär den för första gången !!!

Naturligtvis, om du får dina zaqqs ut ur lådan, behöver du inte rengöra dem, men de bör impregneras innan du bär den för första gången. Först och främst förhindrar du fina smutspartiklar i mocka och för det andra blir de vattenavvisande.

 

Tillbaka till blogg
1 av 3