Skötsel av dina utomhus barfota skor gjorda av fett läder

Pflege Deiner Outdoor-Barfußschuhe aus Fettleder

Fett läder är den mest robusta typen av läder och används alltid när det utsätts för höga belastningar. Det är också mycket lätt att underhålla. Vi använder det för våra Zaqq utomhus- och vandringsskor.

Vad är fett läder

Det är redan i namnet, läderet är täckt med ett lager fett. Detta gör det särskilt motståndskraftigt utan att förlora sin jämnhet. Vanligtvis är det slätt läder, men det kan också användas nubuk eller mocka, som är vaxat. För lekpersonen är det svårt att se om det är fett läder. Det kan se lysande hur slätt läder, men också Matt som Rauleder.

Det bästa du kan göra är att göra nageltestet. Kör nageln över ytan. Om det finns en tydlig linje är det fett läder.

Fett läder används också för vintage utseende. Repor och rynkor, som lätt integreras i läderet, gör att materialet verkar typiskt för vintage.

Vårdfett läder

Quintic Winter Velors brun vattentät

Zaqq utomhus barfota skor gjorda av fett läder

Naturligtvis behöver du inte göra fingernitetstestet, du kan också enkelt titta under respektive materialbeskrivning. Du hittar smord mocka och vaxat nappa läder.

 

Rengör, underhåll och impregnera fett läder

Skötseln av feta läderskor är inte komplex alls. Det är bäst att rengöra dem med en mjuk borste eller en fuktig trasa. Då impregneras skorna. Detta är bäst lämpat för detta Aktiv Biwax -spray, som redan inkluderar ammande vax.

Om du vill upprätthålla läderet ännu mer eller reparera repor eller nötningspunkter kan du applicera en vaxinnehållande skokräm efter torkning. Se till att du använder ett färglöst botemedel. Eftersom skokrämen bara reparerar det befintliga fettlagret, tränger den inte in djupt in i läderet, men förblir som en skyddande film på ytan. Om du använder färgade skopolers kan det hända att skorna färgade på din fälg.

Innan du behandlar hela skon med en vaxinnehållande vårdkräm, testa den i ett litet, doldt område i förväg. Vi rekommenderar Colorless Shoe Care Rustical Tube.

Tillbaka till blogg
1 av 3