Fabrik

design

Zaqq Barefoot Shoes är helt enkelt den vackraste formen barfota. Vårt påstående är att skickligt arrangera de extraordinära, unika egenskaperna hos våra Zaqq Barefoot -skor genom en enastående och innovativ design.

Vi vet att designen spelar en avgörande roll, eftersom "välbefinnande" börjar i huvudet, långt innan dina fötter känner det mjuka läder och lyx av rörelsefrihet för första gången.

Vår enastående och enkla design spelas med lätthet i det moderna livet. Dubbel sömmar sammanfattar stilfullt och bearbetar absolut exakt bästa möjliga material. Den öppet liggande strobe -sömmen inuti skon möjliggör en utsikt över manuell perfektion och fungerar samtidigt som en rörlig, snygg kontrast till den släta lädersidan i din Zaqq barfotsko, eftersom vi inte kommer över med ytlighet, vår design går igenom Utformningen av den inre skon upp till sulan.

Inuti är detsamma på utsidan, på utsidan är samma inuti. Användningen av den finaste veloren, fat -lagrad nappa -läder och högkvalitet veganmaterial får zaqq barfota modeller ett unikt utseende. Vi spelar skickligt med de två sidorna av materialen, i kombination med de extraordinära snitten inte bara för dina fötter utan också för dina ögon en upplevelse och ett absolut undantag.

konstruktion

Dina fötter är ett mirakel av naturen och tränas perfekt inom miljoner års utveckling. Muskler, ben, leder, fascia och senor bildar ett komplext, nätverkssystem som är oerhört flexibelt och känsligt.

Varför säger vi dig det? Eftersom din nya ZAQQ har konstruerats för dina fötter och din välbefinnande.

En främre sko med en stor volym ger din bal och din tå tipsar utrymmet du behöver för att kunna sträcka sig i alla riktningar med varje steg. En helt platt sula med noll häl och utan att sprida vristerna håller din fotled och förhindrar smärtsamma missställningar av hela kroppen. En liten dämpning i den enda konstruktionen skyddar dina leder och garanterar den ojämförliga, lätta zaqq -löpande känslan.

Titta närmare på dina nya Zaqq Barefoot -skor. Ser du hur exakt sömmarna går? Inuti skon kan du se strobe -sömmen som ansluter undersidan av skon till toppen. Vi döljer medvetet inte denna söm under ett inre foder, eftersom du också bör visa manuell perfektion. Här kan du se traditionell konst av skomakare, som utgör den unika charm i varje Zaqq Barefoot Shoe.

 Vi fokuserade på det väsentliga när vi utformade Zaqq Barefoot -skorna. Du kan se detta från en unik och slät snörning som stöder foten och fortfarande inte begränsar, det omfattande undantaget från metallöglor som stör utseendet, en mössa i den bakre delen som ger stabiliteten för skon och förhindrar tryckpunkter eller bubblor när bär eller till exempel en liten flik på bakkåpan som gör det lättare att bära.

I en Zaqq Barefoot -sko störs ingen innersula* av komforten. Således tillhör svettiga fötter det förflutna, eftersom läder är en naturlig produkt, andas och transporteras svett från skon utåt, för ett bekvämt bärande och friskt fotklimat.

Som ni ser har vi införlivat många idéer och innovationer i dina nya Zaqq Barefoot -skor för att ge dig en speciell upplevelse - den typiska Light Zaqq -löpande känslan. Förresten, vi bygger inte bara den vackraste utan också en av de lättaste barfota skorna för dig. Med en vikt på cirka 200 g kommer du nästan inte att känna dina nya Zaqq barfota skor.

Läder

I vår tillverkning har vi alla möjligheter att klippa läder och veganmaterial i önskad storlek. En åtskillnad görs mellan handcase och maskinskuren.

Handhyllan är mer intressant och föredragen hos oss. Naturligtvis kan moderna laserklipptabeller eller vattenskärningssystem fungera mycket mer effektivt och snabbare, men ingen maskin ersätter det mänskliga ögat och årtionden av erfarenhet av att hantera läder.

Därför placeras en mall för de nödvändiga delarna på läderet under handhöljet, markerat med en läderpenna och skär sedan ut med en speciell kniv. Konsten består av att placera läderet och mallen på ett sådant sätt, deformation och skada på dermis och inte bearbetas i det synliga området.

Dessutom har varje dermis två olika riktningar. Detta innebär att beroende på vilken riktning läderet är klippt ut finns det senare områden som kan sträckas mer på skon än andra. Dina zaqq -barfota skor bör sträckas mer i bredden än i längd. Dessutom bör starten inte vara för stretchig så att den håller sin form och skon fortfarande sitter perfekt på foten även efter år.

Som ni ser är det enbart en konst för att klippa läderet i rätt storlek och form. En annan fördel med Handcase, vi kan bygga mindre serier för dig eller utveckla din individuella Zaqq Barefoot Shoe.

Råd

Det är ett utbrett misstag att alla människor har samma fotform. Kvinnors fötter skiljer sig avsevärt från mäns fötter i vissa punkter. En kvinnlig fot är till exempel helt annorlunda, eftersom kvinnor har en smalare häl och en bredare framfot i förhållande till män. Du kan enkelt mäta det hemma. Om du helt enkelt reducerades och säljer en herrsko som kvinnosko, skulle det vara lite för smalt i det främre området och lite för långt på hälen. För att bygga riktigt bekväma och lämpliga skor behöver du olika remsor.

En remsa är en trä- eller plastform och krävs för produktion av en sko, eftersom den bildar fotens form. I slutändan utvecklas en skomodell baserat på denna form.

Remsorna är hjärtat, själen i varje sko. Om remsorna inte utvecklas samvetsgrant och anpassas till foten, kan den färdiga skon aldrig göras bekvämt och exakt.

Nästan alla tillverkare använder en kombinationsremsor, dvs en enhetlig remsor för män och kvinnor, för naturligtvis är det mycket lättare att tillverka och spara mycket pengar och tid i utvecklingen. Resultatet är emellertid skor som varken passar med en man eller en kvinna och naturligtvis måste "köras in", det vill säga materialet måste först ge efter på de platser där skon pressar för att anpassa sig till formen på fot. Tips från tillverkaren som "Sticking a Patch", "Get the Shoe Wet" eller "En sko måste först köras i" bör sedan lura den dåliga passformen och maximeringen av tillverkarens vinstmaksimering. Kvalitet ser annorlunda ut i våra ögon.

Vi tog därför mycket tid och var och en utvecklade en separat remsor för män, en för kvinnor och en för barn. Fördelen för dig, dina nya Zaqq Barefoot -skor behöver inte köras in och sitta perfekt från lådan på din fot, för din brunn -being och den oändliga Zaqq -löpande känslan.

Du är välkommen att besöka oss, vi kommer sedan att förklara skillnaden för dig och visa dig våra remsor. Öppenhet säkerställer kvalitet, en princip som vi implementerar varje dag.

Sy

Läderdelarna som klipps ut i föregående operation måste nu vara ansluten till varandra i motsvarande ordning. Överst på din nya Zaqq Barefoot -sko, även kallad axel, skapas genom att sy alla enskilda delar tillsammans.

Alla som har försökt sy något innan vet att detta arbete inte fungerar på egen hand heller. Att sy rätt söm, planera och välja rätt material krävs. För att en optimal söm ska uppstå krävs rätt nål, rätt tråd, den optimala sömnadstekniken och naturligtvis rätt maskin.

Inte bara nålen och tråden måste väljas korrekt, utformningen av en söm är också mycket annorlunda. Beroende på om det finns en sicksacksutur, en vetenskapssöm, en dubbel söm eller en dekorativ söm, har vår tillverkning rätt och specialiserad symaskin för varje söm, eftersom endast extraordinära produkter kan uppstå med perfekta arbetskrav.

Stobilisera

"Strobble" representerar en procedur för att sy en sko, som skapas för våra flexibla zaqq barfota skor. Till skillnad från andra typer av produktion kan införandet av ledförstärkning fördelas med. En annan fördel med denna design, varken spolning, ojämna områden eller hårda kanter och volymen på den inre skon kan användas.

Du känner i slutändan detta med dina nya Zaqq Barefoot -skor varje steg, eftersom detta ger alla Zaqq Barefoot -skor deras nästan obegränsade flexibilitet och bekvämlighet.

Du kan sätta dina nya zaqq barfota skor ihop, sår, svänga och crumple, och din zaqq är inte att motverka din zaqq på grund av den sofistikerade designen.

Titta bara närmare på din nya ZAQQ. Inuti ser du strobe -sömmen mycket tydligt, som förbinder den nedre delen av din barfota sko med den övre axeln. Observera hur även och exakt denna söm genomförs. Här kan du se våra anställdas verkliga manuella färdigheter. Varför ska vi dölja något vackert och hög kvalitet under en inre sula?

Om en sko bokstavligen "passar som en handske", beror det ofta på dess strobel.

Ordet "Strobeln" kommer från företaget, som uppfann denna speciella symaskin för skor, Strobel -maskinen. Du kan dock inte jämföra en Strobel -maskin med en normal symaskin eftersom den fungerar grundläggande annorlunda. En Strobel -maskin ansluter två delar på ett mycket ovanligt sätt. En nål sticker tråden genom båda läderdelarna. Å andra sidan tar en liten krok upp tråden och leder den över läderkanten bakåt där nålen tar tag i tråden och sticker igen genom läderet. Således är slingan ihop runt slingan tills skon äntligen var helt cirklad. För att verkligen vara korrekt en sko är mycket manuell skicklighet och upplevelse nödvändig, eftersom den släta nedre delen av skon måste vara ansluten till den mycket större toppen.

Form

Barfotskor som lämnar vår tillverkning bär främst ZAQQ -bokstäverna på den inre sulan.

Vi använder också en extraordinär lösning för denna bokstäver. För utförande av hög kvalitet och ett speciellt utseende formas dessa bokstäver permanent i läder eller veganmaterial i en komplex procedur med en varm frontstämpel.

Som namnet antyder upphettas en mässingsstämpel till en temperatur på exakt 180 ° Celsius och pressas sedan in i läderstycket med hjälp av en press. Här beror det på rätt tryck och den exakta tidsramen för att uppnå ett riktigt perfekt resultat. Bokstäverna formas in i materialet och håller fortfarande sin form även efter år.

Fördelen med överföringsstämplar eller enkla färgämnen, motivet kan inte långsamt tas bort genom mekanisk verkan. En sko som en gång var med ZAQQ -logotypen förblir en riktig Zaqq Barefoot -sko hela sitt liv.

Som ni ser är dina nya Zaqq Barefoot -skor verkligen genomtänkta till den sista detalj och en verklig unik.

Limma sulan och dö*

Ett av de sista men ändå svåraste arbetsstegen är att sy sulan. Det finns också högutvecklade maskiner för detta.

Vi var tvungna att testa mycket länge för att hitta den mest hållbara och högkvalitativa varianten.

Syning av sulan består också av många individuella, sofistikerade arbeten. Axeln måste framställas i enlighet därmed vid limpunkterna. För att göra detta är varje axel tejpad för hand med tejp och gör sedan försiktigt grovt materialet. Den kompletta sulan är också grov vid limytan för att göra en optimal anslutning till limet.

I det följande dras sulen försiktigt på axeln för hand och placeras i ensampressen. Här, på ena sidan, samlas en gummikudde fylld med luft och på andra sidan, en bal- och hälformstycke samlar under högt tryck. På detta sätt kan gummikudden ligga helt runt sulan och sticka upp den exakt.

Rätt åtgärd är avgörande. Om för mycket lim har applicerats trycks det ut på kanterna, med för lite lim sulan inte hittar ett verkligt grepp. Om pressen är inställd för hög kan axeln eller sulan skadas. Du förstår, en enda limning låter lättare än den egentligen är.

Detta är också anledningen till att vi inte har skonat några kostnader och ansträngningar och beslutat om vår egen tillverkning, eftersom detta är det enda sättet vi kan garantera att varje sko är tillverkad med samma engagemang och passion som vi har utvecklat det på.

Efter limning är Zaqq -sulan fortfarande sydd. En gammal visdom av skomaker säger att en söm kan ersättas av ingenting än av en ännu starkare söm. Naturligtvis kan moderna lim ansluta en sula till en axel. Det finns emellertid alltid möjligheten att limanslutningen upplöses över tid i särskilt stressade områden. Här är bara en sutur permanent åtgärder. Av denna anledning står en hand -sewn -sula för de högsta kvalitetsstandarderna och understryker egenskapen i dina nya Zaqq Barefoot -skor. Många tillverkare vet detta och imiterar därför en söm på sina skor runt kunden för att låtsas högre kvalitet. Men vi på Zaqq älskar kvalitet och är inte nöjda med halva saker.


*Utom vissa modeller