Skötsel av dina barfota skor gjorda av nappa läder (slät läder)

Pflege Deiner Barfußschuhe aus Nappaleder (Glattleder)

Nappaleder är ett särskilt öppet, andningsbart och mycket smidigt material. Det är den yttre sidan av djurhuden och kallas ofta också ett fint slätt läder.

I likhet med vår hud finns fetter i läderet som håller det smidigt. Dessa går emellertid förlorade över tid genom att bära ofta bär. Endast om läderet är tillräckligt smörjt och levererat med näringsämnen förblir det mjukt och resistent.

Med fint slätt läder uppför sig det såväl som med stressad hud. Hon behöver mycket omsorg. När dina händer är torra på vintern grädde du för att undvika sprickområden.

Så att du njuter av dina zaqqs under lång tid kommer vi att ge dig tips om att ta hand om dina barfota skor gjorda av nappadeled.

 

Vilka zaqq barfota skor är gjorda av nappa läder?

Vi har en mängd barfota skor gjorda av smidigt nappa läder. Du kan hitta den materialinformation som listas för varje enskild sko.

Till exempel är vår populära sko Pikant nappa svart eller vår Chelsea Boot Equity Black Tillverkad av fint slätt läder. Längst ner hittar du fler barfota skor gjorda av Nappa -läder listade.

 Ammande läder

 

Rengöring av Nappa -ledaren

Det första steget är alltid kemtvätt av nappa -läderet. Det är bäst att göra det med en mjuk skoborste. Om du inte har något ännu kan du också rengöra dina skor med en torr trasa.

De Collonil rengöringsborste Vi kan starkt rekommendera från vår egen erfarenhet:

Vårdskor 

Fukt och fett för nappa läder

Eftersom fint slät läder är mer känsligt för yttre miljöpåverkan såsom solstrålning, fukt eller nötning, måste tillräckligt fett införlivas i det öppna pormaterialet efter rengöring.

För att ge läderet den optimala vården rekommenderar vi 1909 Crème de Luxe. Denna rika skokräm säkerställer inte bara tillräcklig fukt, utan uppdaterar också läderets färg. Du kan välja 1909 Crème de Luxe Colorless för att ha en lämplig skokräm redo för alla färgvarianter. Men de finns också i blå, ljusbrun, Bordeaux -mahogny, medelbrun och svart.

För att applicera skokrämen använder du antingen en borste eller en torr trasa. En skospännare kan säkerställa att rynkor dras smidigt för att optimalt uppnå dessa områden.

När vårdkräm har applicerats bör du ge läderet i minst en timme eller bättre, till och med låta skorna vila över natten. Så näringsämnena kan tränga djupt in i läderet. Placera dina zaqqs på en torr plats, men aldrig i solen eller under uppvärmningen.

Ytan på läderet ser matt genom skokräm. Om du vill få dina Zaqqs att skina måste du polera dem med en mjuk borste. De Collonilpoleringsborste, som var gjord av riktigt gethår, du kommer att tjäna dig mycket bra. På detta sätt saknar du dina barfota skor på nolltid.

Omvårdnadsinstruktioner och skorslädda läder

Hur ofta behöver vårdas nappa läder

Det finns ingen fast regel för detta, eftersom det naturligtvis beror på hur ofta du bär dina barfota skor och vilka väderförhållanden de utsätts för.

Om du reser med dina skor varje dag bör du ge dem näringsämnen varannan vecka efter instruktionerna som beskrivs ovan.

Så nappa -läderet förblir mjukt, smidigt och nötningsresistent. Med vårdkremen säkerställer du också en färgförfriskning av dina zaqqs.

Lent läder

 

Impregnera nappa läder efter underhåll

Nappaleder är inte vattentät på grund av den öppna porytan, utan endast vattenavvisande. Om du inte vill få våta fötter även när det regnar bör du definitivt impregnera dina barfota skor.

Med Impregneringsspray "Waterstop Reloaded" Är du väl rekommenderad. Det är idealiskt lämpligt för alla typer av läder och säkerställer perfekt skydd mot fukt och UV -strålning. Men oroa dig inte, dina zaqqs förblir andningsbara. De öppna porerna på nappa -läderet limmas inte av impregneringssprayen när de används korrekt.

För att impregnera rekommenderar vi att du går till den friska luften eller till ett väl ventilerat rum. Byt ut dina zaqqs helt från ett avstånd av cirka 30 centimeter. Först och främst ser du till att du sprayar skon jämnt och för det andra att inte bara det fina släta läderet, utan också sömmarna är täckta med en vattenskyddande film.

Undvik att använda sprayen för ofta!

Tumregeln är att impregnera dina ZAQQS först efter ovanstående rengöring och vård. Om du använder impregneringssprayen för ofta kan det hända att porerna sticker upp och andningen av dina barfotskor lider.

 

Du är väl vårdad med dessa vårdprinciper och kommer att njuta av dina barfota skor gjorda av nappaleder under lång tid.

 

Tillbaka till blogg
1 av 3