De fyra säsongerna i Zaqq -skor

Die 4 Jahreszeiten in ZAQQ Schuhen

Eva har redan haft mycket erfarenhet av barfota skor. Din nya Expeq Wide är hennes fjärde Zaqq -sko, som hon inte ville hålla till en början. Efter första tvivel var det fortfarande stor kärlek. Sedan dess har hon gjort många turer med barfota skorna och är glad.

Eva, vi önskar dig mycket roligt med dina zaqqs.


Vill du också skicka en rapport om publicering?

Vänligen skriv till oss:
we@zaqq.de

ZAQQQ-barfota erfarenhet-4


Endast den bara foten kan vara - barfota och 100% andningsbara och vattentäta. Men bra skor kan också ge oss en riktigt bra känsla. Precis som ett oändligt antal kvinnor lider av kalla fötter, och så trodde jag att jag skulle prova det. Att bära så lite sko som möjligt på fötterna, och om tårna har tillräckligt med frihet och är mer aktiva är detta verkligen en fördel. Först och främst, när jag arbetade med mina första tåskor, som fortfarande bär mig genom företaget färgglada efter 13 år. Under tiden har jag otaliga par på barfota / minsta skor och sandaler, från 11 tillverkare som skyddar mitt mirakelfuzel om det inte är möjligt.

Zaqq-barfota upplevelse 3



Av en slump letade efter en sandal, som också är bärbar för kläder, kom jag över Zaqq Cliq, en elegant minimal läderskönhet som är helt trevlig att bära på sommaren. Och då kom Peaq Broque Cognac som en förlängning om barfota utseendet med långa byxor inte skulle vara så slående. Förresten, det här är mina favoritskor när jag går extremt länge i staden eller på asfalten, eftersom den breda tålådan alltid erbjuder tillräckligt med utrymme för tårna om foten sväller som normalt. Säsongerna går och jag ville nu också ha en skomodell för vandringar och vinter vardag för höst och vinter. Jag vandrade i de österrikiska bergen varje helg på sommaren och för det mesta barfota eller så minimal som möjligt. Vintern är alltid mitt största problem, eftersom tårna gillar att bli istappar och tjocka strumpor och rörelsefrihet är viktiga, Zaqq -online -butiken bläddrades igen. Så jag snubblat över den här modellen, på grund av den breda tåboxen, halksula och denna modell är också vattentät.

 

Zaqq-barfota erfarenhet-6



Expeq bred grå vattentät
Nej, inte kärlek i det första steget - jag gillade det inte i början. För mycket ensam - för hög - för styv - bara en grå mus. "" Passar inte och så landade han till och med 3 gånger i skoboxen för returen men han stannade. Ingen aning om varför, men jag gled in om och om igen och sedan den första vandringen. Det jämfördes ständigt med andra modeller och det här paret hade det inte lätt med mig. Vi har vuxit tillsammans under månaderna och nu tycker jag att den här skon verkligen är så lysande.
Liksom alla ZAQQ -skor är den här modellen också mycket bekväm i början och du ligger inbäddat på fötterna över tiden. Det som störde mig i början, hälen av sulan, som inte är så flexibel, är nu utmärkt, eftersom hälen förblir stabil i läge och framfoten kan skruva in som i spiraldynamiken, vilket säkerställer optimal stabilitet. Utomhussulan har ett enormt grepp, jag testade allt som är halt och instabilt i naturen, från våt mossa på stenblock, fuktiga rötter och skogspassager, enkla via ferratas i ett lätt snöfall och via isiga stigar i vinterberg.

ZAQQ-barfota-11


Vattentät: Ja, skon som håller sig tätt när vandringsleder är grumliga, snöiga, men jag var inte i det tyngsta regnvädret ännu, men i det här fallet har jag också några vattentäta strumpor med mig. Och eftersom den här skon är så bred kunde jag bära tjocka strumpor och/eller varma avlagringar på vintern och fortfarande hade tillräckligt med utrymme så att tårna kunde röra sig. När temperaturen gick upp till lunch invigde jag säsongen för att gå barfota länge. Efter det var jag för lat för att ta på mig strumporna och expet så jag lämnade strumporna bort och gick bara barfota i mina skor, inte bara var det förvånansvärt mjukt och trevligt, och jag upptäckte också det bästa av dessa skor för mig.
När du flyttade ut kom det inre fodret ut eftersom det bara sys på toppen av kanten. Det inre fodret läggs på utsidan och skon kan därför torka optimalt, oavsett om det är hemma eller på vägen. Nej, det inre fodret förblir på plats när du bär skorna och glider inte. För sommarvandringar är dessa skor lite för varma för mig och hur väl Zaqq har expeq mitt i sitt sortiment.

Zaqq-barfota upplevelse 7


Slutsats: Ja, det finns modeller från andra tillverkare där sulan är tunnare, mer flexibla, skorna är enklare i vikt, men ingen av mina andra modeller är, som min flickvän sa när jag försöker, "känns som en handske". Det blev också överväldigat av min mjuka vackra Peaq Brooque Cognac och The Expeq Wide, som väger Gr. 39 - 652 g och Quiq Trail Gr.38 - 396G

På sommaren planerar jag en tre -veckors lång vandring längs Via Alpina i Swiss Mountains, och för denna vandring har jag testat alla modeller jag har. Trots lite mer vikt kommer jag att bära ZAQQ Quiq Trail Blue i bra väder, eftersom de inte bara har den framgångsrika utomhussulan, utan också har detta konstiga inre foder i början. Men detta var också mycket övertygande i det praktiska testet, eftersom det ger lite motstånd och så går foten inte i skon vid branta bergspassager. I regnigt väder kommer den mindre bror Expeq att skydda mina fötter eftersom det är vattentätt, icke -slip och det inre fodret i solen kan optimalt torka. Ytterligare modeller kommer säkert att hamna i min skoshylla över tid, eftersom den är utmärkt.

Tillbaka till blogg
1 av 3