Kör barfota: Fördelarna med jordning

Barfuß laufen: Die Vorteile von Earthing

Har du någonsin hört talas om jordning eller jordning? Detta tillvägagångssätt handlar om vilka effekter den direkta fysiska kontakten med elektronerna på jordens yta har på vår hälsa. När du kör barfota i naturen är du automatiskt ansluten till jordens yta.

Många erfarenhetsrapporter indikerar att kopplingen till elektronerna på jordens yta fascinerande fysiologiska, men också psykologiska förändringar i kroppen som ökar väl och hälsa. Bland annat bör det läsas att barfota utomhus eller sittande eller liggande i naturen kan lindras och sömnstörningar kan kompensera för.

Även vetenskapliga studier, t.ex. av Chevalier et al. 2012 eller Salal & Salal 2011 visar att försökspersoner som använde jordning kunde uppleva positiva effekter på kroppen. I den här artikeln går vi närmare ämnet jordning.

 

Jordning i mänsklig historia

Under ursprungliga tider sprang människor antingen barfota eller för att bättre skydda sina fötter i improviserade skor från djurskinn. Dessutom sov det ursprungliga folket på golvet, mest på djurskinn eller skinn, så att de bättre kan skydda sig mot kylan. Vid den tiden var människan alltid i direktkontakt med elektronerna på jordens yta.

Genom att bära skor med en tjock sula, bo i fasta hus eller springa på asfalterade ytor, är vi nästan helt separerade från elektronflödet på jordens yta i dag.

Kan den starka ökningen av kroniska sjukdomar, sömnstörningar, immun- och inflammatoriska sjukdomar också vara relaterade till det faktum att vi är avkopplade från jordens yta? Chevalier et al. 2012 i din studie och visa de positiva effekterna av att döda på vår hälsa.

 

Principen om jordning och barfota körs

Du har verkligen redan haft upplevelsen av hur bra det är att ta av dig skorna och lägga dina fötter i gräset. Även barfota på sandstranden, många uppfattar många. Men varför är det så bra att röra vid jordens yta med bara fötter?

Helt enkelt, när man går barfota, äger ett energiutbyte med jorden. Vår kropp är elektriskt laddad precis som jorden. När det gäller jordning ansluter vi till jordenergi, så att säga. Genom att köra barfota släpps oönskade elektroner som orsakar stress och trötthet och laddar fördelaktig energi.

Enligt Chevalier et al. 2012 är jordens yta en allestädes närvarande, överraskande fördelaktig men förbises global resurs för bevarande av hälsa, förebyggande av sjukdomar och klinisk terapi.

 Barfuss Beach Grounding

Jordning i praktiken - hur länge måste du springa barfota?

Efter bara 80 minuters barfota promenader finns det en bättre syretillförsel i hela kroppen och metabolismen förstärks. Samtidigt säkerställer energiutbytet under jordning att smärta och inflammation lindras. Hela kroppen känns energisk. Inte konstigt att vi tycker att barfota springer på naturlig jord som så trevlig.

Hur ofta du ska använda jordning för att känna positiva effekter kan inte besvaras i allmänhet. Här är det viktigt att lyssna på din egen kropp. Den som verkligen medvetet har uppfattat fördelarna med den döda ringen på sin egen kropp kommer bäst att veta när de behöver den helande jordenergin igen.

Förresten är det inte absolut nödvändigt att alltid köra barfota. Du kan också enkelt använda jordning på trädgårdsstolen genom att helt enkelt sätta dina nakna fötter på det naturliga golvet och läsa en bok.

För att uppnå en större effekt kan du ligga på gräset med hela kroppen eller göra övningar som yoga, qi gong eller tai chi.

Jordning 

Hälsofördelar med jordning under sömn

Studier visar att anslutningen till jorden har enorma positiva effekter på kroppen även under sömn. Detta kan enkelt implementeras av speciella ledande madrasser eller körningar.

I sin studie kommer Salkal & Sala 2011 till slutsatsen att grunden för den mänskliga organismen orsakar en minskning av serumkoncentrationer av järn, joniserat kalcium och oorganisk fosfor samt en minskning av njurutsöndring av kalcium och fosfor. Dessutom har jordning en positiv effekt på bildningen av tyroxin under nattens sömn, ett hormon som är viktigt för sköldkörteln.

Patienter med diabetes kunde också minska sina blodsockernivåer under sömn under sömn.

Ytterligare studier visar att jordningen också har enorma effekter på stressnivån. Olika mätmetoder fann att de jordade patienterna hade signifikant bättre värden än kontrollgruppen (Chevalier et al. 2012).

Många erfarenhetsrapporter och studier visar tydligt att jordens ytor har en positiv effekt på vår hälsa. Så det är viktigt att ansluta till dessa energier igen. Detta kan lätt realiseras via den vanliga barfota.

Earthing-Am Sandy Beach 

Öva barfota - våra zaqq barfota skor hjälper dig

Foten är naturligtvis gjord för att gå barfota. Vi behöver inte moderna skor som har en stötdämpande och har en alltför tjock sula med försäljningen. Tvärtom, de avkopplar oss från jordens yta och dess energier.

Tyvärr är vi inte längre vana att köra barfota i dag och kan ofta inte röra sig utan skor i mer än 10 minuter, eftersom muskelspänning eller till och med smärta uppstår efter en kort tid. Den som bara reser med moderna skor i flera år måste vänja sig vid det. Muskler måste byggas upp och ligamenten och se också vara mer flexibla.

Ett alternativ till att träna barfota med skor är barfota skor. De gör att din fot kan röra sig naturligt. Våra Zaqq Barefoot -skor är alla utrustade med en särskilt tunn och mycket flexibel sula så att din fot naturligtvis kan rullas ut. De är också utformade så att din fot har tillräckligt med utrymme för att röra sig fritt. Kanske verkar barfota skor för breda för dig, men efter ett tag kommer du att märka att din fot behöver denna plats eftersom den bygger muskler när du kör naturlig, vilket är nödvändigt för en säker och stabil gång.

Barfota skor-zaqq-expeq

 

Källor:

Gaétan Chevalier, Stephen T. Sinatra, James L. Oschman, Karol Sokal, Pawel Sala 2012: Jordning: Hälsoeffekter av att återansluta människokroppen till jordens ytelektroner, J Environ Public Health. 2012: 291541.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3265077/#B10

 

Karol Sokal, Pawel Sala 2011: Jordning av människokroppen påverkar fysiologiska processer, j evig komplement med. 2011 apr; 17 (4): 301–308.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3154031/

 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.

1 av 3