Det är därför du bör lita på barfota skor under sport

Darum solltest Du auf Barfußschuhe beim Sport setzen

Oavsett om jogging, vandring, fitness eller inomhussport - Sportskostillverkare föreslår att du behöver en viss högpresterande sko för varje sport. En riktigt bra sportsko behöver försäljning, dämpning och stödjande element? Inte ens i närheten! I den här artikeln förklarar vi varför det motsatta är fallet, skor med starka spjäll kan skada kroppen och varför våra skor är rätt för nästan varje sport.

Gå till Barefoot är den mest naturliga typen av transport som kan föreställas och ändå förlitar vi oss på skor nuförtiden där den ena verkar mer innovativ än den andra. Detta är inte nödvändigtvis meningsfullt, särskilt när det gäller sport. En studie av Evolutionär biolog Daniel Liebermann från Harvard University från 2010 fann att moderna skor är ansvariga för många ortopediska problem. I studien fann Liebermann att barfota löpare först dyker upp med framsidan eller mittfoten medan de kör, men löpare med ångade skor med hälen. Barefoot -löparna sätter muskuloskeletalsystemet mycket mindre. Paradoxalt nog är lederna och benen slitna mer när de springer med dämpade skor.

Vad gör barfota skor speciella i sport?

Sport barfota skor som zaqq, som det är för båda Herr liksom för Dam har gjort upp till fötternas uppgift så mycket Rörelsefrihet att erbjuda som möjligt. De  Ges absolut till dessa skor - ingenting pressas här! Detta innebär att den naturliga löprörelsen kan stöds bättre och tårna gör vad de är avsedda för. Under detta är därför sofistikerade dämpande element snarare utdelade med.

<< Upptäck löparskorna för män >>

Med Zaqq -sportskorna - som med alla andra skor från oss - gäller detta Noll försäljningsprincip. Våra skor har ingen höjdskillnad eller häl mellan balen och hälen, vilket bekräftar rätt rullning och förekomst. Så du kan först dyka upp över framfoten och inte över hälen för klassiska sportskor som vanligt.

Våra skor är också fjädervikter. Med 200 g (storlek 41) är du betydligt under vikten av välkända sportskostillverkare som adidas, Nike och Co. så att dina fötter inte är speciellt laddade!

<< Upptäck löparskorna för kvinnor >>

Löpskor från zaqqq-hive din träning till en ny nivå!

Spiqe röd svart 2

Vi har många modeller på en blixt som stöder dig där sport och ger din fot och hela muskuloskeletalt tillbaka de naturliga rörelsemönstren. Vår Spiqe i färgerna Blå svart och röd svart Erbjuder allt som en bra sko har att erbjuda för sporten: hög komfort, även med långa avstånd, andningsbara och extra tunt inre foder samt en mycket flexibel, icke -slip och nötningsresistent gummisula.

Vänligen vänja dig till din nya träningspartner!

Men var försiktig: Om du vill träna med våra skor i framtiden för att erbjuda din kropp på lång sikt, får du inte rusa någonting! Dina muskler, senor och ligament är förmodligen fortfarande vana att stöds, stöds och ångas - så du har hittills tagits bort från arbetet. Så din kropp behöver tid för att vänja sig till de nya omständigheterna och bygga upp ditt eget motstånd igen. Så du bör ge din kropp minst tre månader att vänja dig till dina barfota skor steg för steg innan du slår helt på den för din träning!

Den här tiden är värt det, för i slutändan kommer din kropp att bli starkare än någonsin! Känn dig fri, känna Zaqq!

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.

1 av 3