Barefoot Running - Tekniken förklaras kort

Barfußlaufen – Die Technik kurz erklärt

Den som hanterar tekniken för att gå barfota förstår snabbt varför skor med en tjock sula, hög häl och för smalt snitt är inte hälso -framsteg och varför det är bättre att byta till barfota skor.

För att känna igen fördelarna med barfota skor, vill vi kort förklara grunderna för att gå barfota.

 

Grunderna för att gå barfota

Kanske barfota löpning kan låta som en ny trend, men långt ifrån den. Snarare är det återkomsten till naturlig löpning.

Med naturlig gång är fokuset på stabilitet och säkerhet, oavsett kör-, yt- eller väderförhållanden. När vi går barfota har vi alla förutsättningar för en säker och gemensam vänlig gång via fotens anatomi och nervvägarna där. Naturen gav oss allt vi behöver för det.

Barfuss som kör tåg viktiga muskelgrupper, samtidigt stärker ryggen och främjar blodcirkulationen. Vi kan också ta upp elektroner när vi går barfota, vilket vi behöver i tillräckliga mängder för ett starkt immunsystem. Du kan läsa mer om det sista ämnet under nyckelordens jordning eller jordning.

I grund och botten, när du går barfota, kan följande tre aspekter betonas:

 

Den inneboende feedbacken över nerverna

Fotens sula har den högsta koncentrationen av nervavslut. När man kör barfota kan rörelser uppfattas och regleras.

Olika underlag från hala, mjuka, varma, kalla till ojämna eller Beksy känns perfekt när man går barfota och överförs över nervkanalerna. Rörelsesekvensen är intuitivt justerad för att alltid köra säkert och stabilt och för att avvärja faror.

 

Rörelsekontroll över Big Toe

Den mänskliga foten är oerhört komplex i sin struktur. Den består av 36 ben, 33 leder och över 20 muskler. I sin naturliga form har foten en V-form, den går bred på framsidan, eftersom tårna inte är nära varandra.

Natuer-v-form fot

Big Toe är särskilt viktig för gänget. Det säkerställer balans när man går barfota, kontrollerar rörelsen och säkerställer stabilitet. Vid första anblicken kan du se att Big Toe är en central roll, eftersom den är betydligt större än alla andra. Det är särskilt starkt i sin naturliga form och står lite utåt. Detta är det enda sättet att utföra sina avsedda uppgifter i perfektion.

Studier visar att fötter av människor som kör mycket barfota inte bara har en naturlig V-form, utan är betydligt bredare än hos människor som ständigt är i för trånga skor. Detta visar på ett imponerande sätt att foten har bevarats i barfota löpare i sin naturliga anatomiska form och har betydligt starkare muskler.

 

Naturlig stötdämpning via muskler och senor

När du kör barfota garanterar fotens anatomi en helt naturlig stötdämpning. Chock -Absorbing -skor är helt överflödiga.

Bågarna uppför sig som en fjäder i rörelsen, den kan sträcka sig och dra ihop för att bläddra i stötar. Den så kallade kabelvinchmekanismen (engelska: mekanism vindglas) orsakar etablering av den longitudinella bågen och stabiliseringen av foten när man går, springer och hoppar.

Dessutom gav naturen oss en liten fettkudde på hälen, vilket säkerställer ytterligare stötdämpning när den inträffade.

 

Med denna kunskap vill du förmodligen ta av dig skorna omedelbart och fortsätta att springa barfota. Kanske kan du känna smärta i dina muskler, senor och leder efter en kort tid.

På grund av åren med att bära för smala skor har vi glömt vår naturliga rörelsesekvens när vi kör. Musklerna är bedövade och rullningen verkar också vara ganska besvärlig till en början. Vi måste långsamt vänja oss att köra barfota och helst göra speciella övningar för att lära oss den naturliga promenaden utan skor igen.

 

Problem med konventionella skor

Skor betraktas som ett viktigt modetillbehör idag. Optiken är viktigare för många sponsorer än hälsa. Skornanas ljumskform är vanligtvis mycket för smal och de flesta modeller körs för spetsiga på framsidan. Våra fötter har vant sig vid att pressas i skon under åren. Många människor märker inte ens att detta förändrar den naturliga fotformen.

Den som har internaliserat grunderna för att gå barfota förstår snabbt varför att gå barfota är så friska och varför moderna skor med en tjock sula, dämpande egenskaper och för nära ett snitt kan uppstå.

Anatomi-fuesse-in-schuh

Foten ändras genom att bära sådana skor i sin anatomi och kontakten med nervvägarna och golvet går förlorat. Som ett resultat försvinner fotmusklerna å ena sidan och å andra sidan går den inre feedbacken helt förlorad. På grund av bristen på fotmuskler och förlust av information som vi uppfattar över nervvägarna förändras hela gångbilden.

Moderna skor med alla deras egenskaper innebär att vi utvecklar en felaktig körstil. Stegen växer upp och de rullas inte längre ordentligt. Foten är ständigt begränsad och de viktiga fotmusklerna åt. Resultatet är olika anatomiska förändringar som tak, spridning och platta fötter eller till och med Hallux Valgus.

Om foten förändras i sin naturliga form har detta också konsekvenser för hela kroppen. Vandringen utan vanliga skor känns instabila och helt enkelt inte bra, även om det är den mest naturliga formen av rörelse. Det är inte ovanligt att orsakerna till ryggsmärta, knä- och höftklagomål eller herniated skivor är i foten.

Tyvärr ökar också risken för skada inom sport om foten med alla dess underbara egenskaper inte längre fungerar korrekt på grund av bristen på muskler och de svaga ligamenten och senorna.

 

 

Det allra bästa för en hälsosam anatomi skulle vara permanent barfota. Eftersom detta inte alltid är möjligt i vårt moderna samhälle, bör du lita på skor, vilket säkerställer att den naturliga rörelsesekvensen och kontakten med marken bevaras. Du kan uppnå exakt det med zaqq barfota skor.

 

Zaqq barfota skor stöder den naturliga kursen

Barfota skor anatomi fot 

Stödja barfota skor inneboende feedback

Med våra Zaqq Barefoot -skor är sulan så tunn och flexibel att impulser överförs till dina nervvägar. Trots skon vidarebefordras den inneboende feedbacken och säkerställer att du intuitivt kan anpassa dina rörelser till dina rörelser som när du går barfota.

 

Barfota skor möjliggör rörelse kontroll över stora tån

Zaqq Barefoot Shoes har en bred tåbox. Så din fot kan röra sig i skon i den naturliga anatomin. Tårna har tillräckligt med utrymme för att öppna sig i V-formen och den stora tån kan enkelt balansera och stabilisera rörelsesekvenser, som naturen avsåg.

 

Underhåll och struktur av muskler som en naturlig stötdämpare

Om du har starka muskler och senor behöver du inte skor med stötdämpning. Stötdämpningen skapas naturligt för varje frisk person. Förutsättningen för detta är den naturliga gången att permanent kräva muskler och senor.

I Zaqq Barefoot Shoes har din fot tillräckligt med utrymme och kan rulla ut och flytta foten som naturen avsedd via den tunna, mycket flexibla sulan. Som ett resultat tränar du fotmusklerna med varje steg och använder dina senor och ligament på ett naturligt sätt.

Naturligtvis har våra tunna och flexibla barfota sulor ingen explosion. Precis som när du går barfota, har du ingen höjdskillnad i våra barfota skor från hälen till balen.

  

Byt till barfota skor

Om du börjar bära konventionella skor för att stöta på barfota skor efter år av bär, måste muskler och senor vänja sig till den nya belastningen. Kanske kommer du att få ömma muskler, kanske till och med små led- eller ryggproblem kommer att läggas till. Som med alla andra träningspassar måste dina fotmuskler långsamt byggas upp och vänja sig till den nya belastningen.

Gör inte misstaget att vilja för mycket. Se till att ge din kropp tid att anpassa sig till de nya kraven. Dina fotmuskler med tillhörande senor och ligament användes förmodligen inte korrekt i flera år och är därför bedövade.

Det är bäst att prova så ofta som möjligt utan att löpa skor för att bygga musklerna. Det enklaste sättet att göra detta är på en mjuk äng eller på stranden. Senare kan du ta itu med terräng som kräver mer från dina fötter.

Om du vill byta till barfota skor, men ännu inte har tränat dina fotmuskler, är det tillrådligt att bara bära dem i några timmar och öka stressen på dag för dag. På detta sätt kan senor och ligament vänja sig vid lasten och fotmusklerna kan långsamt byggas upp. Du kommer bara att utveckla en naturlig och gemensam -pentle korridor med stark muskultur samt stabila band och senor.

 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.

1 av 3