Veganmaterial

Barfota skor gjorda av veganmaterial

Vårt utbud av vegan, hållbara barfota skor växer kontinuerligt och efterfrågan visar oss att vi har rätt!

Vegan är inte bara en trend och särskilt inte bara en diet, det är en livsstil. Allt som är av djurens ursprung konsumeras inte. Mat som kött, mjölk eller ost är tabu. Vegan livsstil hänvisar inte bara till näring. Kosmetika som har testats på djur eller har djuringredienser används inte. Konsumtionen går dock igenom till kläder. Veganer gör utan allt gjord av ull, siden eller läder. Med det ökande antalet veganer växer därför efterfrågan på veganskor.

Med våra vegan barfota skor kan du lita på att ingenting kommer från djurens ursprung.

Veganskor för kvinnor och män

När vi började förlita oss på vegan barfota skor blev vi förvånade över vad som är möjligt utan läder. Vi medger att vi var mycket skeptiska till en början, trots allt bör våra skor vara lika friska, bekväma och hållbara som våra icke-veganmodeller.

Vi hade räddat veganmaterial som konstgjorda, icke-andande aktiva och kortlivade på baksidan av huvudet! Efter att vi behandlat intensivt med ämnet är vi bara glada.

Vi har lagt de olika veganska materialen genom deras steg och valt det bästa för våra skor. Under tiden har vi ett ståtligt urval av vegan barfota skor för kvinnor och män och mer och mer läggs till. Stoppa bara då och då, vi är garanterade att ha nästa vegan kvinno- eller herrsko i vårt program.

Material för våra veganskor

Vi använder olika veganmaterial för våra skor. Enligt respektive skobeskrivning hittar du detaljerad information för varje modell.

Du kan hitta dessa underbara tyger från oss:

Ökotex 100 -tyg

Det veganska tyget ser nästan ut som vildt läder och känns väldigt mjukt och smidigt. Det är också andningsbart och har en antibakteriell yta. Materialet certifierades av Ökotex 100 och är en av de mest ekologiska, vegan tygerna för skor.

kork

Kork har utvecklats som ett av de mest populära naturliga materialen under de senaste åren. Vi använder kork av hög kvalitet från Portugal för våra veganskor, som kommer från hållbar produktion.

Cork är en idealisk övre för skor, eftersom det är andningsbart, vattenavvisande och du kan enkelt rengöra den med en fuktig trasa.

Piñatex

Piñatex är tillverkad av cellulosafiber i ananasblad, från en avfallsprodukt från ananasindustrin. Vanligtvis bränns eller roteras bladen av sig själva.

Genom att producera Piñatex har ananasbönderna till och med möjlighet att generera en extra inkomst med avfallsprodukten.

Piñatex är en särskilt hållbar produkt, eftersom inga ytterligare resurser som mark, vatten, el eller gödselmedel krävs för produktion.

Piñatex kan användas varhelst läder vanligtvis används. Det är andningsbart, formbart och mycket hållbart och därmed det perfekta materialet för veganskor.

Mesh -vävnad

För våra luftiga sommarskor använder vi vegansk mesh -vävnad som yttre material i samband med inre bomull. Båda är underbart andningsbara och därför perfekta för de varmare dagarna om året.