LÄDER

Vårt läder

Läder är inte detsamma som läder. För många av dina nya Zaqq Barefoot -skor skulle vi gärna använda vårt 2mm premiumjaktläder. Jaktläder är en speciell lädertyp och är nästan ingen nytta inom skoindustrin, eftersom det tillverkas mycket komplex och måste bearbetas särskilt exakt. För oss är de perfekta förutsättningarna, för genom vår tillverkning kan vi använda detta läder med hög kvalitet för våra skor. En annan speciell funktion: Vårt jaktläder kan användas på båda sidor.

En sida har en vacker slät yta med en naturlig blarrow och känns särskilt trevlig på huden. Den andra sidan liknar ett mocka läder och ädla i utseendet med en kompakt struktur. Detta gör läderet mycket okänsligt för yttre väderpåverkan, är vattenavvisande och är lättare att rengöra.

Med 2 mm tjocklek är vårt läder ett absolut undantag i skoindustrin. Endast ett fåtal tillverkare kan behandla ett så starkt läder alls, eftersom detta kräver manuell skicklighet på högsta nivå. Ju starkare det bearbetade läderet, desto högre kvalitet på skorna. Av denna anledning kan vi också klara oss utan ytterligare inre foder, flera lager av läder- eller metallöglet för snörning, eftersom vårt 2 mm jaktläder är extremt tårresistent och kräver ingen förstärkning.

Genom att använda jaktläderet och blandningen mellan den släta och sammetiga sidan får varje Zaqq -sko gjord av jaktläder sin oändliga och oberoende karaktär.

hållbarhet

För oss som företag betyder miljöskydd att producera med så lite som möjligt avfall och därmed hållbart, att förlita sig på naturliga, regenererande material och göra utan miljömässigt skadligt kemi. Detta händer naturligtvis, eftersom vi är övertygade om det själva och det kommunicerar också med våra anställda. Vad betyder det för dig?

Dina Zaqq Barefoot -skor produceras i regionen. Så vi räddar oss själva långa och värdelösa transportvägar. Tack vare produktionen i vår tillverkning kan vi också vara säkra på att inga miljöskadliga eller till och med skadliga ämnen används för produktion. Vårt lösningsmedelslim, sulan gjord av gummi eller exklusiv användning av naturläder står som ett exempel på detta.

Detta är också en anledning till att våra anställda älskar att arbeta med oss. Du kommer i slutändan att hitta allt detta i dina nya Zaqq Barefoot -skor - en riktigt bra känsla, eller hur?

Eftersom vi använder nästan uteslutande naturliga produkter är dina nya Zaqq Barefoot -skor naturligtvis biologiskt och ekologiskt återvinningsbara. Men innan du tänker på det bör du bara bära dem i många år. Och vi är säkra på att du kommer att älska dem exakt som vi gör.