Grunge -stil: Hur man rockar barfota skor

Grunge-Style: Wie Barfußschuhe rocken

Punkig, Rocky, Alternativ! Oavsett om det är i musik- eller modescenen har Grunge (tyska: smuts, smuts) fängslat oss om och om igen i årtionden. Men vad är exakt Grunge -utseendet och hur kan du skapa det med barfota skor?

Med våra Zaqq Barefoot -skor är detta inte ett problem alls, för i vårt sortiment hittar du också steniga och avslappnade stövlar som passar perfekt. Låt dig själv inspireras av våra idéer och "grunge" med Zaqq din outfit för en avslappnad kultutseende.

Var kommer granne ser ifrån?

Grunge föddes på 1960 -talet. Rock Bands skapade denna nya extraordinära musikgenre. Det var illa, förvrängd, melankolisk, annorlunda.

Det globala genombrottet gjorde musikstilen på 1980-/1990 -talet. Band som Mudhoney, Nirvana och Pearl Jam betraktas som välkända pionjärer i Grunge-rörelsen. På grund av den internationella sensationen som banden väckte blev hennes stil också mer och mer fokuserad på. Ingenting stod i vägen för kommersialiseringen av utseendet.

Den legendariska sångaren och gitarristen Kurt Cobain - som blev en idol för en hel generation, var särskilt i allmänhetens rampljus. Den trasiga rebellens historia, som slutade hans liv vid endast 27 års ålder, var tragisk och fascinerande samtidigt. Hans röst berör fortfarande idag och hans utseende är oförglömlig. Halvlängd, streckat hår, vitt, tryckt skjorta och en bred cardigan - Kurt Cobain förde denna titt på scenen och såg otroligt cool ut!

Barfota skor mellan punkrock och metall

Barfota skor-granne-stil-1

Det är 18 november 1993. Nirvana registrerar sitt legendariska livealbum "MTV Unplugged in New York". Pat Smear bär inte skor, bara strumpor. Och Kurt hans kofta, som senare skulle auktioneras för en hög summa pengar.

Mode är inte bara kläder eller "bär något". Hon är en spegel av vår själv -som vi är vad vi känner. Det är ett uttryck för vår inre attityd, vår övertygelse, vårt sinnestillstånd. Och ibland klär vi oss också för att vi vill glida in i en annans roll. Även iögonfallande och blygsam idag, imorgon som en stjärna.

 Barfota skor-nagna stil-2

Vi kan nu börja spekulera varför Pat inte bär skor eller Kurt en sliten cardigan. Var det motståndet mot mainstream? Längtan efter att "vara annorlunda"? Var det en anda av uppror och självständighet? Längtan efter frihet? Eller var det bara trötthet när det gäller själva livet? Kanske var det bara tanken: "Idag bryr jag mig inte om vad jag lägger på, jag bär bara något." Eller: "Åh, idag släpper jag mina skor bort."

Oavsett vilket motiv som var, sträcker sig tidens stil till här och nu och är en integrerad del av modescenen. Idag förekommer emellertid grunge -stilen i en cubble och vardag. Men han förblir i huvudsak tro mot sig själv: Punk Rock and Metal sätter idén om frihet och Grunge -stilen ger honom ett ansikte.

Med vår svarta utgåva på Barefoot Shoes kan du perfekt iscensätta rebellutseendet. Ja, du läser faktiskt ordentligt. Barfotskor är coola och steniga och passar därmed extremt bra i din klippdräkt. Men med vilka kläder sker iscenesättningen?

Barfota skor perfekt grunge -stilen

Barfota skor-grunge-stil-3

Garderoben Essentials för Grunge -stilen? En förstörda jeans: desto bättre desto bättre. Är hon också hål och/eller trasig? Perfekt. Dessutom en T -tröja med tryck och en rutig timmerjackskjorta eller en kofta, men minst två nummer större - Kurt Cobain gjorde det! Waring Shirt och Cardigan är inte tillräckligt coola för dig? Inga problem, en skinnjacka, helst överdimensionerad och i cykliststilen passar på samma sätt.

Damerna kan glädja sig på trasiga svarta tights för glidklänning (A-line klänning med skivtunna bärare). Kombinera klänningen med en T-shirt för modern och gungande storlek. Det viktigaste är att det verkar avsiktligt och äkta.

Och vad saknas? Stilen blir bara perfekt med den högra svarta skon. Det är här våra Zaqq Barefoot -skor kommer.

 Barfota skor-granne-stil-4

 

Varför är barfota skor för grunge -stilen?

Eftersom det kombinerar en avgörande gemensamhet: attityden till frihetens liv. Våra barfota skor är designade på ett sådant sätt att de erbjuder tillräckligt med utrymme och du kan känna underjordiska med fötterna på grund av den mycket flexibla och supermjuka sulan. Ingenting tights eller pressar - ren frihet, som vi vill ha för våra liv.

Dessutom är våra barfota skor extremt lätta. Så du kan glömma att bära något på fötterna alls om du inte såg så otroligt cool ut.

Vi har gjort ett utvalt urval av Zaqq -skor för dig som perfekta din grunge -look. Oavsett om sneakers, mitten av stövlar eller stövlar med eller utan nitar eller spännen. Vi har alla dem!

Vårt förslag: lyssna på "luktar som tonårsanda" från nirvana och fördjupa dig i grungevärlden. Så du kommer på humör för din gungande stil och valet av rätt barfota sko kommer säkert att vara lättare för dig. Så: Rock It!

Vår Zaqq Black Edition för din granne -stil:

Bläddra genom våra förväljade barfota skor precis nedan. De kan kombineras avslappnat, steniga eller helt enkelt "Grungy".

 Hur iscensatte du din grunge -stil med zaqq barfota skor? Skicka gärna bilder på ditt utseende eller markera oss på Instagram. Vi ser fram emot.

 Känn dig fri, känna Zaqq.

 

Barfota skor-granne-stil-5
Tillbaka till blogg
1 av 3