Barfota skor för vandring?

Barfußschuhe zum Wandern?

Är barfota skor lämpliga för vandring? Vår kundsupport ställs ofta denna fråga och svaret är mycket tydligt: ​​Ja!

Vissa grundläggande aspekter av vandring i barfota skor måste emellertid observeras, som vi går mer i detalj här. Med denna information bör du enkelt hitta din perfekta barfota sko för nästa vandringstur.

Barfota skor för vandring: viktigt att veta

För att välja rätt par barfota skor för nästa vandring bör du ställa dig själv följande frågor i förväg:

Hur länge har du vandrat i barfota skor?

Det är ganska normalt att dina fötter tröttnar snabbare när du byter från vanliga skor till barfota skor. Betydligt fler muskler används och det kostar initialt mer energi och styrka. Om du ännu inte är van vid att gå i barfota skor under lång tid, bör du först planera korta turer och observera nästa poäng.

Hur lång tid tar vandringen?

Hur lång tid tar nästa vandringstur? Små skor med medelstora grepp är tillräckliga för en kort, ganska krävande turné. Till exempel kan du ta på dig våra barfota sneakers. Våra utomhus Sandals Qlear är också ett bra val på sommaren. Om du planerar en vandringstur med flera dagar med en tung ryggsäck, bör barfota skon säkerställa tillräcklig stabilitet och grepp. Här är våra barfota vandringsskor eller vandringsstövlar det bättre valet.

Barfuss-kökskor sqill

SQILL - för lätta vandringar - Klicka här!

Hur är vandringsområdet?

Arten av vandringsområdet är ännu viktigare än längden på vandringsturen. Kör du på torr, välfastad terräng? Eller måste du anpassa dig till en mängd olika förhållanden som sand, lera, våta rötter, hala stenar eller till och med snö? Beroende på svårighetsnivån i vandringsområdet har du valet mellan våra lätta vardagliga barfota skor, våra robusta vandringsskor och våra stabila vandringssko.

Hur är vädret under vandringen?

En annan mycket viktig övervägning är vädret under vandringsturen. Kan det hända att det regnar eller till och med snöar? Då bör du lita på våra barfota vandringsskor eller vandringsstövlar eftersom de ger dig mer grepp och glidmotstånd. Det är bäst att välja en vattentät modell. Om du springer genom torra, ökenliknande områden, spelar andningsförmågan hos barfota sko en större roll. Beroende på terräng kan våra barfota sandaler vara det optimala valet.

Zaqq barfota skor för vandringar

För att starta ditt nästa utomhusäventyr kommer vi att visa dig ett litet urval av våra barfota utomhusskor idag.

Barfota utomhussandaler

Med andningsaktiviteten hos en sandal och skyddet av en stängd vandringssko är vår Qlear idealisk för vandringar vid höga temperaturer. Med våra utomhusandaler är dina fötter alltid väl ventilerade på sommarvandringar.

Barfota utomhussandaler

 

Qlear utomhussandaler - Klicka här!

Barfota sneaker för lätta vandringar

Vandringsledare

Piquant Velours Gray - Klicka här!

Våra barfota sneakers kan bäras både som vardagskor och för lätta vandringar. Detta gör dessa barfota skor perfekta för resor med lätt bagage, eftersom de kombinerar två skor i en.

Barfota sneaker röd

Qaanaaq Bordeaux - Klicka här!

 

 Qore-lågflotte 

Qore Low - klicka här!

Barfota löparskor

Oavsett om jogging eller spår går - Våra löparskor Är lätta och erbjuder utmärkt prestanda och robust löpande beteende. Förresten, vår SOQQ -löpande socka är också perfekt för din körning!

Soqq-blå strumpor barfota skor

Soqq Sock Shoes - Klicka här!

Barfota vandringsskor

Våra barfota vandringsskor erbjuder komfort och stabilitet i en mängd olika terräng. Jämfört med våra vandringsstövlar är de enklare och säkerställer tillräckligt med fotledsflexibilitet i brant terräng eller med svaga hopp över stenar.

Du kan hitta alla barfota vandringsskor här!

Hiqe barfota vandringsskor

 

Hiqe barfota vandringsskor - Klicka här!

Quest-low-svart vattentät

Söka låg- Klicka här!Seq-utomhus barfota skor

Seq - klicka här!

 

Barfota vandringsstövlar

Våra vandringsstövlar erbjuder dig betydligt mer stabilitet och skydd utan att behöva göra utan komfort. På grund av det höga snittet har du mer stabilitet i ankelområdet och är bättre skyddade mot insektsbett, repor eller snitt. Våra vandringsstövlar är därför också lämpliga för långa vandringsturer genom krävande terräng.

Du kan hitta alla vandringsstövlar här!

Hiqe-brun blå vattentät

Hiqe Brown Blue Waterproof- Klicka här!

Expeq vandringsstövlar

Expeq vandringsstövlar - Klicka här!

 

 

Tyskland är ett vandringsland. Med en vandringsled på cirka 300 000 km finns det säkert tillräckligt okända rutter för dig att upptäcka. Med valet av rätt sko är du väl förberedd för varje äventyr.

Med våra Zaqqs kör du i framkant av alla utomhusaktiviteter - lovat!

 

Ha kul att vandra i våra barfota skor!

Ditt ZAQQ -team

Tillbaka till blogg
1 av 3