Varför springa barfota och barfota skor är så friska

Warum barfuß laufen und Barfußschuhe so gesund sind

 Vi är födda utan skor, kan springa perfekt barfota och därmed utveckla en naturlig och gemensam vänlig promenad. Dagens liv är dock inte inriktat på att gå barfota hela dagen.

Zaqq-barfota skor pikant

Varför vi inte längre kör barfota

Om du inte bara kör barfota på stranden eller på ängen, utan vid alla aktiviteter tittar du på en vinkel och stämplas ofta som spinnare, bortfall eller hippie. Att köra barfota är helt enkelt inte socialt acceptabelt. Substratet vi kör på är naturligtvis sällan. Snarare är vi för närvarande på asfalt och måste därför skydda våra fötter från skär, spetsiga kanter eller uppvärmda stenar med hjälp av skor.

På en hård asfalt borrar en spetsig sten eller en pinne mycket lättare i vår hud än på den naturliga skogen eller ängsmarken, som alltid ger lite. Så vi behöver tillräckligt skydd för våra fötter!
Att bära barfota skor är varianten som kommer närmast att gå barfota. När du har haft barfota skor är du garanterad att inte klara sig utan det. Att bära barfota skor har enorma fördelar!

Barfota skor sandal cliq

Vilka förändringar genom att bära barfota skor?

Ta bara av dina löparskor och jogging barfota. Du kommer snabbt att inse att du aldrig landar på dina klackar. Vi vet medvetet att det kommer att skada! Vår passage är utformad för att sätta på balarna först. Det är exakt vad vi gör automatiskt när vi springer när vi lämnar skorna - en slags urininstinkt som skyddar oss från skador.
Små barn, till vilka du inte lockar skor när du lär dig att gå, göra exakt det. De visas först på bollen innan du rullar ut foten till hälen. Tyvärr tränas denna naturliga rörelse av våra moderna skor. Vi hamnar inte längre på balen, men mest på hälen. Detta förstärks igen när du bär försäljningsskor. Många stämplar bokstavligen klackarna i marken.

Barfota skor qore

Med denna gång obehagligt för oss människor används mindre muskler. Stegen kan vidtas betydligt längre om du först sätter foten på hälen. Du måste ta betydligt färre steg för samma väg än med den naturliga Bale -gänget. Genom chock -dämpande egenskaper hos de moderna skorna kan lederna och ryggraden uthärda den hårda rullningen över hälen väl - men ibland inte! De flesta av dem har inga problem med det i ung ålder. Med ökande ålder lider dock många människor av ledvärk.

Många vet inte att denna smärta kan relateras till den onaturliga passagen. Detta orsakar förlust av viktiga bibehållna muskler som skyddar vår ledapparat och den större belastningen på grund av otillräcklig dämpning.

Strumpor barfota skor soqq

Barfoot Boat Equity 

 

Tillbaka till den naturliga promenaden med barfota skor

Barfotskor kallas ofta också minimala skor. De har en mycket tunn och framför allt flexibel sula. Du bör se till att din fot använder alla muskler som också används när du går barfota. Tyvärr har många tappat exakt dessa muskler eller inte utvecklats i barndomen genom att bära skor. Det är därför du långsamt bör vänja dig med barfota skor.

Ge dina fot- och benmuskler tid att utvecklas. Efter övergången kommer du säkert att känna förändringar på din kropp. Att springa barfota eller springa rätt springa i barfota skor skyddar våra leder i våra fötter, vrister, knän, höfter och ryggraden.
Vår kropp har installerat naturlig stötdämpning. När vi går tillbaka till löpning är dyra skor med hög tech med sofistikerad dämpning helt överflödiga och till och med kontraproduktiva! Det är mycket viktigt att du tar kortare steg för att kunna dyka upp på bollen. Om stegen är för långa är detta inte längre möjligt och du hamnar oundvikligen på dina klackar.

Barefoot Boot Qice

Det är som alla andra rutiner som du vill träna. Du måste stanna konsekvent på bollen och träna den naturliga gången om och om igen, helst varje dag. Sedan kommer du vid någon tidpunkt automatiskt att ändra och behöver inte längre vara uppmärksam på att köra ordentligt. Bale -gänget blir din nya rutin.

Du kan särskilt förbereda dina fötter för barfota skor genom att faktiskt springa barfota så ofta som möjligt och det bästa sättet att substrat. I början är en mjuk äng eller en sandstrand lämplig. Om du har vant dig vid något kan du alltid prova nya underlag.

Barfota sneaker qnit

Plötsligt mer smärta när du bär barfota skor

Det kan hända att du får muskel- och ledvärk de första dagarna. Den första är en positiv signal eftersom du bygger muskler som var atrofierade av den onaturliga gången. Emellertid är ledvärk en varningssignal!
Många gör misstaget att de kör i barfota skor så mycket som tidigare, dvs det finns svårt på hälen. Eftersom många barfota skor inte har någon dämpning ökar ingenting och stressen på lederna ökar enormt.

Våra Zaqq Barefoot -skor är perfekta för att byta.

Våra sulor är supertunna och flexibla, men har fortfarande en mycket enkel dämpning. Detta gör det lättare för dig att byta från hälen till balningen. Det är ganska normalt för dig att landa på hälen om och om igen i början, trots allt har du gjort det i flera år. Att utbilda denna vana tar något.

Med vår minimala dämpning skyddar du fortfarande dina leder om det inte skulle fungera med balen i början. I våra Zaqq Barefoot -skor får Running en helt ny kvalitet. Du känner ytan och tar din omgivning väldigt annorlunda. Du skyddar dina leder och ryggraden och bildar optimalt de muskler som hela vårt muskuloskeletalsystem behöver för att förbli smidiga och friska.

Nu finns det inte mer tillbaka, så gnuggar genom vårt sortiment. Vi har inte bara rätt barfota sko för dig för sport och utomhus, utan också för företag och alla vardagliga aktiviteter.

Känn dig fri, känna Zaqq.

Barfota skor båt quintic

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.

1 av 3