MATERIAL

 • Sula

  Våra sulor är gjorda av förstklassigt gummi och tillverkas helt och hållet i Tyskland på uppdrag av ZAQQ. Sulorna kan beställas i de mest vitt skilda färgtoner.

  Gummi har flera fördelar. Vad gäller nötningsbeständighet utklassar gummit de kemiska material som flertalet av våra konkurrenter använder. För dig innebär det att din ZAQQ-sula håller mycket länge, är hållbar och extremt motståndskraftig. Dessutom är gummi ekologiskt nedbrytbart och extremt halksäkert samt har en mycket bra egendämpning och lägre vikt i förhållande till jämförbara material. Dess halksäkra egenskaper ger dig alltid ett optimalt grepp och skydd oavsett var du går. Gummi är på så vis ett perfekt material och ett givet förstahandsval för dina ZAQQ-barfotaskor.

  Last but not least ? perfektion in i minsta detalj. Beundra dina ZAQQ-barfotaskor från undersidan. Vår uppfattning om design kommer till uttryck även på undersidan av dina ZAQQ-barfotaskor. Om funktionen kan det inte råda minsta tvivel och designen genomtänkt in i minsta detalj.

 • Material

  Till dina nya ZAQQ-barfotaskor har vi använt oss av vår extra tjocka sportmocka i premiumklass på 2 mm. Sportmocka, som även kallas hunting, är ett speciellt slags mockaslipat läder som inte används särskilt mycket i skobranschen eftersom framställningen är mycket kostsam och materialet därför kräver extra noggrann bearbetning. För oss är detta en perfekt förutsättning, för vår egen fabrik gör det möjligt för oss att använda detta högkvalitativa läder i våra skor. Ännu en speciell sak: båda sidorna på vår sportmocka kan användas.

  Den ena sidan har en vackert slät yta med en naturlig narv som känns ljuvligt skön mot huden. Den andra sidan känns lika sammetsmjuk som vanlig mocka med samma eleganta utseende och kompakta struktur. Detta gör lädret mycket okänsligt mot yttre väderpåverkan, vattenavvisande och lätt att rengöra.

  Med en tjocklek på 2 mm är vårt läder ett absolut undantag i skobranschen. Det är endast ett fåtal tillverkare som överhuvudtaget kan framställa ett så rejält läder, det kräver nämligen en hantverksskicklighet på högsta nivå. Ju tjockare det bearbetade lädret är, desto högre kvalitet får du på skorna. Av detta skäl kan vi även avstå från ett extra innerfoder, flera läderskikt eller metallöljetter för snörningen, för vår sportmocka på 2 mm är extremt slitstark och kräver ingen förstärkning.

  Det är användningen av sportmocka och blandningen mellan den släta och sammetsmjuka sidan som ger alla ZAQQ-skor en helt oefterhärmlig och unik karaktär.

 • Hållbarhet

  För oss som företag betyder miljöskydd en hållbar produktion, med minimalt med avfall, en satsning på naturliga material som kan återvinnas samt att vi avstår från all användning av miljöfarliga kemikalier. Hållbarhetsarbetet sker naturligt eftersom det är en övertygelse vi själva delar och även kommunicerar till våra medarbetare. Vad betyder det för dig?

  Dina ZAQQ-barfotaskor tillverkas i Tyskland. På så vis undviker vi långa och onödiga transportsträckor. Genom att tillverka skorna på vår egen fabrik i Tyskland kan vi även säkerställa att varken miljö- eller hälsofarliga ämnen används i produktionen. Exempel på detta är vårt lim som är helt fritt från lösningsmedel, vår sula av gummi och vår användning av uteslutande naturläder.

  Detta är också ett skäl till varför våra medarbetare älskar att arbeta hos oss. Allt detta manifesteras till slut i ditt nya par ZAQQ-barfotaskor ? en riktigt skön känsla, eller hur?

  Eftersom vi endast använder naturprodukter är dina ZAQQ-barfotaskor givetvis även helt biologiskt och ekologiskt återvinningsbara. Men innan det blir aktuellt har du först många års härlig användning framför dig. Och vi är säkra på att du kommer att älska dem lika mycket som vi gör.